Hur ofta ska man renovera köket?

Hade det funnits möjlighet hade jag renoverat varje kök jag haft. Men det är klart att man inte renoverar köket och köper ny kyl och frys då man hyr en bostad under en kortare tid. Det är annat då det är en egen bostad som man ska bo i länge. Allt som köps till köket och allt som uppdateras blir ju en form av investering.

Fast jag hade inte rekommenderat att renovera köket om du ska sälja. Om du lägger en massa pengar på att göra det snyggt kanske det inte ger så mycket som du tror. Den som till sist vill köpa kanske inte alls tycker att din smak är värd mer.

Om den som köper inser att det blir till att riva din snygga bardisk och stänga till igen innebär det ju en extra kostnad. Då kanske det drar ner på priset! Det här är något av en chansning.

Mitt svar på frågan är att det är väl värt att renovera då du känner att du vill göra något åt köket. Det är ju trots allt hemmets hjärta. Då är det viktigt att trivas och känna att allting fungerar på ett smart sätt.

Om det inte är din lägenhet kan du alltid köpa till lite saker som ökar mysfaktorn som en ny lampa. Det går alltid att göra något för att köket ska kännas uppdaterat och mysigare att vistas i.

Lämna ett svar