Vi lever i en farlig värld

Vi lever i en farlig värld. Det kan till och med vara farligt att andas. Helt seriöst, Sverige som alltid har varit så tryggt och fint förändras. Jag pratade just med en väninna som berättade att hon har försett alla sina barn med försvarsspray. (De är tonåringar). Bara en sådan sak!

När jag var tonåring kände jag inte någon som hade en sådan spray. Inte ens hemmagjord pepparspray!

Det här får mig att tänka att det har gått fort framåt mot en värld som jag inte vet om vi verkligen vill ha. Nu när vi begränsas i rörlighet på grund av pandemin kan det vara hög tid att tänka på detta.

Det är klart att vi kan säkra våra hem, ha personlarm och spray med oss när vi går ut. Men är det inte dags att göra något mer för att göra världen tryggare. Stor fråga och kanske inte ett enkelt svar Jag är optimist. Jag tror att de flesta vill ha en säker värld och vi kan göra det tillsammans.

Vad tror du?

Lämna ett svar